Red Spot Junior

Dat je een lekkere wijn niet moet overhaasten, dat weet het kleinste kind. Als je de smaak van de druiven tot zijn recht wil laten komen, dan moet je simpelweg wat geduld uitoefenen. Welnu, met muziek is dat net zo. Een band rijpt dan wel niet op eikenhouten vaten – veeleer op een mooi aantal glazen gerstenat –, maar het principe is hetzelfde.
Ook de mannen van Red Spot Jr. hebben dat begrepen, want de eerste optredens zijn er pas gekomen na vele intense repetities. Het resultaat mag er dan ook zijn. Red Spot Jr. staat op het podium als geen ander, de muziek zit goed en de leden zijn perfect op elkaar ingespeeld.
Toegegeven, daar zit hun jarenlange ervaring bij diverse projecten vast en zeker voor iets tussen. Zo maakten de oudere leden West-Vlaanderen en omstreken al onveilig, toen de jongsten hun luiers nog maar net ontgroeid waren.
Vandaag de dag kan je de voltallige band dan weer bewonderen bij de Ieperse harmonie. Van alle markten thuis, die jongens… Tussen al die markten door heeft Red Spot Jr. een perfecte balans weten te slaan.
De groep is uiteraard in de eerste plaats een product van eigen kweek, maar heeft hier en daar ook wat weg van Dire Straits, Hooverphonic en het onvermijdelijke Pink Floyd. Een moderne funky stempel, de nodige dosis pop en een licht alternatief jasje maken het geheel af en zorgen voor een frisse combinatie van oude tradities en jong geweld. Je zou voor minder beginnen te likkebaarden. En daar hoeft het gelukkig niet bij te blijven, want Red Spot Jr. staat te popelen om Marktrock Poperinge in ware rock’n rollstijl op te vrolijken.
Kortom, Red Spot Jr. is er klaar voor. Nu jij nog!

 

Groepsleden:
Frederik Mahieu
Mattie Archie
Dieter Cailliau
Elias Storme
Frederic Van Hauwaert
Sam Bouckaert

1 - persfoto - Redspot_MG_5804

WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: