RHEA – 2de band vrijdag 27/08/2021

Een gezonde liefde voor snoeiharde riffs, potige maar compacte songs en het occasionele shot whiskey verbindt deze heren tot het collectief dat Rhea heet. De rol van underdog zit de vijf Gentenaren in het bloed, en ze ontkrachten bovenstaande hardnekkige mythe dan ook maar al te graag bij elke kans die ze krijgen.

Iets meer dan drie jaar na hun eerste passage door de backstage catacomben van de AB (tijdens De Nieuwe Lichting 2016) stelt de band er in maart 2019 met trots hun nieuwe songs voor. Het kan verkeren in drie jaar tijd: de band toerde door zowat heel Europa, wisselde de ene gitarist voor de andere, nam de tijd om zich te ontwikkelen en zocht (én vond!) vooral een eigen sound.

Tijdens deze zoektocht werden ze bijgestaan door Alex Newport, die in de Brighton Electric studios (in, u raadde het al, Brighton) de songs voor Lust For Blood inblikte. In deze legendarische studio ging goed volk hen voor: onder andere Royal Blood, Nick Cave en The Cure passeerden er de revue. Ook Alex Newport zelf is geen onbeschreven blad: zijn werk met Bloc Party, Death Cab For Cutie en At The Drive-In ging niet onopgemerkt voorbij – maar genoeg namedropping. Rhea is het levende, Belgische bewijs dat gitaarmuziek niet alleen relevant blijft anno 2020, maar ook innovatief en verbindend kan zijn. De band blijft alvast vechten tegen de bierkaai, en hoopt u aan hun zijde te kunnen vinden.

Reacties zijn gesloten.

WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: