Crystal Moon – 3de band vrijdag 27/08/2021

‘Crystal Moon’ kent een hele rijke geschiedenis , dit al van 1998. Crystal Moon is op heden een coverband van vijf muzikanten met het hart voor muziek op de juiste plaats.

‘Crystal Moon’ ontstond in 1998 als rock-coverband en in de toenmalige samenstelling speelde deze groep op diverse podia doorheen Vlaanderen met bekende nummers uit de jaren zeventig , tachtig en negentig. Telkens opnieuw slaagde men erin om een leuke, sfeervolle avond vol muziek te brengen met een hoog ambiancegehalte vol luister- en dansplezier.

Door de jaren heen werd steeds gesleuteld aan de muzikale meerwaarde en eigen identiteit van de groep en de groepsleden. Dit ging gepaard met een aantal interne verschuivingen binnen het repertoire en binnen de samenstelling van de muzikanten. De lat werd alsmaar hoger gelegd om tot een afgewerkt geheel te komen.

In 2004 besloot ‘Crystal Moon’ eventjes van het toneel te verdwijnen en de kans te wagen zich verder te profileren als ‘de rock-coverband’ bij uitstek. ’Crystal Moon’ werd gevormd tot een ‘niet meer weg te denken’ gegeven binnen de wereld van de muziek. Op professioneel vlak werd alles tot in detail voorbereid om na maanden intense creativiteit en muzikaliteit het publiek opnieuw te laten genieten van dit spektakel.

In 2016 komt de groep in een impasse en dreigde ‘Crystal Moon’ van de muziekkaart te verdwijnen. Maar de liefde voor ‘Crystal Moon’ was zodanig groot bij de overblijvende muzikanten dat ze alles in het werk gesteld hebben om Crystal Moon uit die impasse te halen. Een maand na de ‘split’ stonden ze met nieuwe , gedreven muzikanten terug op de Vlaamse podia met een vernieuwde playlist , die niet enkel rockmuziek brengt ,  maar muziek die zowel jong en oud kan bekoren.

Sedert 2016 toert Crystal Moon in de huidige bezetting en met de huidige sound.

9 mei 2018 was voor de band een feestdag want ze vierden hun 20-jarig bestaan.

2020 moest een topjaar worden! In ‘schoonheid’ afscheid nemen zoals men in de volksmond zegt. Maar Corona stuurde alles serieus in de war……Anderhalf jaar geen enkel optreden…….

De beslissing viel om niet op te geven en de verloren tijd in te halen. Dat betekent voor Crystal Moon dat het niet ‘End of The road-tour’ wordt (zoals eerder gepland) , maar de start van een mooi afscheidsjaar met het startschot op Marktrock. Mei 2023 wordt dan echt het einde , en dit na exact 25 jaar!

11 jaar later staan ze terug op Marktrock Poperinge en zijn ze nu echt klaar om afscheid te nemen!

Dankjewel Marktrock!!!

De huidige bandleden zijn:

Inez Vanalderweireldt: Zang/Gitaar/Dwarsfluit
Alain Morlion: Drums
Jeroen Vanryckeghem: Zang/Gitaar
Jan Kusseneers: Keyboards
Kristof Ramos: Zang/Basgitaar

Technische ondersteuning ‘Crystal Moon’: PA ‘Plug in And play’  (Jeroen en David Fiey)

Reacties zijn gesloten.

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: