De 2de band voor de vrijdag avond is ‘Crystal Moon’.

Crystal Moon werd in 1998 onder de doopvont gehouden en kent intussen een hele rijke geschiedenis. De band is op heden een coverband van zes muzikanten met het hart voor muziek op de juiste plaats.

Crystal Moon ontstond destijds als rock-coverband en in de toenmalige samenstelling speelde de groep nummers uit de jaren zeventig , tachtig en negentig op diverse podia doorheen Vlaanderen. Telkens opnieuw slaagde men erin om een leuke, sfeervolle avond vol muziek te brengen met een hoog ambiancegehalte en tonnen vol dansplezier.

Door de jaren heen werd constant gesleuteld aan de muzikale meerwaarde en eigen identiteit van de groep. Dit ging gepaard met een aantal interne verschuivingen op vlak van zowel repertoire als van bandleden. De lat werd intussen alsmaar hoger gelegd om tot een afgewerkt geheel te komen.

In 2004 besloot Crystal Moon eventjes van het toneel te verdwijnen en de kans te wagen zich verder te profileren als ‘de rock-coverband’ bij uitstek. Crystal Moon werd gevormd tot een ‘niet meer weg te denken’ gegeven binnen de wereld van de muziek. Op professioneel vlak werd alles tot in detail voorbereid om na maanden intense creativiteit en muzikaliteit het publiek opnieuw te laten genieten van dit spektakel.
Augustus 2010 krijgt Crystal Moon een mooie kans, nl spelen op het zijpodium van Marktrock Poperinge. Een kans die ze met 2 handen grepen!

In 2016 komt de groep in een impasse en dreigde ‘Crystal Moon’ van de muziekkaart te verdwijnen. Maar de liefde voor Crystal Moon was zodanig groot bij de overblijvende muzikanten dat ze alles in het werk stelden om uit die impasse te geraken. Een maand na de ‘split’ stonden ze met nieuwe , gedreven muzikanten terug op de Vlaamse podia met een vernieuwde playlist , die niet enkel rockmuziek brengt , maar muziek die zowel jong en oud kan bekoren.
Sedert 2016 toert Crystal Moon in de huidige bezetting en met de huidige sound.

In 2020 blaast coverband Crystal Moon 22 kaarsjes uit en dat willen ze vieren met een vernieuwde show : “End of the road” wordt de laatste show want Crystal Moon neemt afscheid van 22 jaar entertainment.
Met “End of The Road” willen ze nog één jaar knallen met een ‘spetterende’ show!
10 jaar later staan ze terug op Marktrock Poperinge en mogen ze in schoonheid afscheid nemen.

Bandleden :
Inez Vanalderweireldt: Zang/Gitaar/Dwarsfluit
Alain Morlion: Drums
Jürgen Demeyere: Zang/Gitaar
Jan Kusseneers: Keyboards
Gunter Callewaert: Zang/Hammond
Kristof Ramos: Zang/Basgitaar

Reacties zijn gesloten.

WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
<span>%d</span> bloggers liken dit: